ТАТАРСКИ КЮФТЕТА



Необходими продукти:



  • 500 г кайма 
  • 1-2 глава лук 
  • 1 скилидка чесън 
  • 1 яйце 
  • 1 филия хляб 
  • прясно мляко 
  • сол 
  •  смлян черен пипер
  •  щипка кимион 
  • 1 ч. л. чубрица 
  • 1 с. л. ситно нарязан пресен магданоз 
  • 2 кисели краставици 
  • 2-3 гъби печурки 
  • 100 г кашкавал

Начин на приготвянe: 


 Хлябът се накисва в прясно мляко или вода. Каймата се поставя в голяма купа и се прибавя настърганият лук и пресованият чесън. Добавят се яйцето, изстисканият хляб и подправките. Каймата се омесва добре, след което се поставя в хладилник минимум за 1 час. Междувременно се приготвя плънката за татарските кюфтета. В купа се смесват нарязаните на кубчета кисели краставици, гъби и кашкавал. Охладената кайма се разделя на 8 еднакви топчета. С намокрени ръце всяко топче кайма се оформя на плоска питка. Върху питката се поставя 1-2 ч. л. плънка. Закрива се с друга плоска питка кайма. С помощта на мокри ръце краищата на кюфтета се слепват добре. След това печете на скара, на тиган или ги изпържете. Ако желаете да ги направите пикантни, сложете в плънката ситно нарязана люта чушка!

Няма коментари:

Публикуване на коментар