Люти нервозни кюфтета на скара



Необходими продукти:


  • 600 г свинска кайма 
  • 400 г телешка кайма 
  • 100 мл. вода 
  • 4 стръка пресен лук 
  • 1/2 връзка магданоз 
  • 1/2 ч.л. чубрица 
  • 1 щип. черен пипер  
  • 1 ч.л. кимион 
  • 1 сушена люта чушка 
  • сол

Начин на приготвянe:


 Ситно нарязаните магданоз (1/2 връзка) и лук (4 стръка) се смесват с подправките и двата вида кайма. След това постепенно се добавя водата (100 мл.), като се размесва много добре. Каймата се оставя да престои за една нощ в хладилник, като се покрива с фолио, за да не изсъхне. След това каймата се размесва повторно и отново се оставя в хладилник за още няколко часа. Накрая с мокри ръце се оформят кюфтета, които се пекат от двете страни на предварително добре загрята скара. Сервират се топли с гарнитура по избор.



Няма коментари:

Публикуване на коментар